Jeg er lidt fan af dette brødeksperiment, som ellers i mange
tilfælde NEMT kan gå i vasken for mig.
Butternut squash har en meget rund og sød smag, så jeg tænkte at det
kunne være interessant at spæde et af mine standard brød op med denne
ingrediens.
Der er nemlig massere af kostfibre, som gør sig tjent i
særdeleshed i form af havregryn, rugmel og Mr. butternut.
Desuden er brødet
kalorielet! Dvs. Du kan nemt blive mæt af én bolle, som ellers kun indeholder 150
kcal.
Derfor:
200 g. bagt butternut squash
500 g. hvedemel
200 g. rugmel
200 g. havregryn
5 dl. Vand
50 g. gær
3 spsk. Salt
20 g. olie
Jeg startede med at dele mit græskar i to halve, så smurte
jeg det ind i olien og dryssede med lidt salt og bagte det v. 180 grader i ca.
45 min. Når du kan stikke en kniv igennem græskaret uden modtand, er det
færdigt. Så skrabede jeg alt indmaden ud, og satte det på køl.
Gæret blev opløst i 5 dl. Lunkelt vand og herefter æltet
sammen med de andre ingredienser, (Husk at sikre dig at græskaret er ordentligt afkølet, ellers "slår det gæren ihjel"). Når dejen er dejlig klæg skal den bare til koldhævning i et par timer i køleskabet. Efter hævningen klattede jeg bollerne ud i 18 ligestore boller fordelt på
to bageplader. Jeg lod dem efterhæve i en time, før de blev bagt v. 180
grader i 30 min.
Som man nok kan se, så smattede bollerne sammen.. men det
gør ikke så meget, de er stadig nemme at brække fra hinanden, og hey! mere overflade til lækker fyld som kyllingepålæg, salat mm. ;)
Pr. bolle:
Protein
|
5,7 g.
|
Kulhydrat
|
34,2 g.
|
Fedt
|
0,7 g.
|
I alt
|
150 kcal.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar