tirsdag den 22. oktober 2013

Fedtfattige butternut boller




Jeg er lidt fan af dette brødeksperiment, som ellers i mange tilfælde NEMT kan gå i vasken for mig.
Butternut squash har en meget rund og sød smag, så jeg tænkte at det kunne være interessant at spæde et af mine standard brød op med denne ingrediens.
Der er nemlig massere af kostfibre, som gør sig tjent i særdeleshed i form af havregryn, rugmel og Mr. butternut.
Desuden er brødet kalorielet! Dvs. Du kan nemt blive mæt af én bolle, som ellers kun indeholder 150 kcal.


Derfor:


200 g. bagt butternut squash

500 g. hvedemel

200 g. rugmel

200 g. havregryn

5 dl. Vand

50 g. gær

3 spsk. Salt

20 g. olie



Jeg startede med at dele mit græskar i to halve, så smurte jeg det ind i olien og dryssede med lidt salt og bagte det v. 180 grader i ca. 45 min. Når du kan stikke en kniv igennem græskaret uden modtand, er det færdigt. Så skrabede jeg alt indmaden ud, og satte det på køl.

Gæret blev opløst i 5 dl. Lunkelt vand og herefter æltet sammen med de andre ingredienser, (Husk at sikre dig at græskaret er ordentligt afkølet, ellers "slår det gæren ihjel"). Når dejen er dejlig klæg skal den bare til koldhævning i et par timer i køleskabet. Efter hævningen klattede jeg bollerne ud i 18 ligestore boller fordelt på to bageplader. Jeg lod dem efterhæve i en time, før de blev bagt v. 180 grader i 30 min.

Som man nok kan se, så smattede bollerne sammen.. men det gør ikke så meget, de er stadig nemme at brække fra hinanden, og hey! mere overflade til lækker fyld som kyllingepålæg, salat mm. ;)

Pr. bolle: 



Protein
5,7 g.
Kulhydrat
34,2 g.
Fedt
0,7 g.
I alt
150 kcal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar