torsdag den 24. juli 2014

æggekage med parmaskinke og melon

Efter et par uger under italiens skønne sol, har jeg slet ikke fået nok af de famøse retter, som landet byder på. Dog har jeg set frem til at lege lidt med de italienske specialiteter i en lidt sundere udgave, fremfor hvidt brød, ost og pasta.
En af de ting som jeg elskede, var at aflægge et visit i de lokaler supermarkeder, som ofte bød på et hav af forskellige former for tørret kød.



Tilbage til mit eget køkken, og jeg har stadig ikke fået nok af parmaskinke med melon, trods det ikke er nogen ny ting i det danske køkkener og ja, det flittigt blev spist (næsten hver dag) på ferien.

Det jeg brugte idag var:

2 æg
4 æggehvider
30 g. skyr
1 spsk. olie
1 avokado
1/2 honningmelon
100 g. parmaskinke
salatblade
lidt frisk basilikum
salt og peber
ca. 1 spsk. balsamico
lidt syltede peberkorn

+2 skiver rugbrød pr. mand


Jeg startede med at piske æggene og hviderne sammen, hvorefter jeg vendte skyr i blandingen samt salt og peber. Der røg lidt olie på panden efterfugt af æggemassen, som fik lov til at hygge sig i små 10 min. ved medium varme, før den røg i ovnen i 15 min. v. 150 grader.
Da æggekagen var færdigbagt fik den lige lov til at køle lidt af, før jeg placerede den på det bræt som den skulle serveres på. Til sidst røg salatbladene på toppen, både af melon og avokado samt parmaskinken, og sidst men ikke mindst balsamicoen og de syltede peberkorn som jeg havde hjembragt fra toscana.


Serveres med rugbrød - man er vel dansker ;-)

Velbekomme:)



Retten passer til tre personer.

Indhold pr. portion (inkl. rugbrød):

Protein
25 g.
Kulhydrat
41 g.
Fedt
20 g.
I alt
450 kcal.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar