torsdag den 7. november 2013

Tøm køleskabet-wok m. kylling



50 g. fuldkornsnudler                          
100 g. kylling (ca. Et helt kyllingebryst)                  
250 g. champignion
100 g. hvidkål
½ chili
1 fed hvidløg
ca. 5 stk. soltørrede tomater (ikke dem i olie)
1 håndfuld ruccola
1 spsk. Olie
½ dl soya
+ lidt karry, salt og peber

 
Start med at skære champignion i mundrette stykker, skær fine strimler af hvidkål og hak hvidløg og chili fint. Smid det herefter i en frysepose sammen med det hele kyllingebryst, olie, soya, karry, og lidt salt og peber (hold lidt igen med salten da soyaen er salt i forvejen). Luk posen og vend hele indholdet sammen til alt er dækket ind i marinaden. På den her måde slipper du for, at du og dit køkken bliver møvet helt ind, og så mindsker det også opvasken. Lad gerne posen stå på køl i et par timer, så kødet kan suge så meget smag til sig som muligt.
Herfra tager tilberedningen kun en lille halv times tid. Sæt 1/2 liter vand over et blus. I samme tag sætter du din wok eller pande på fuld skrue på et andet blus, og tilføjer så posens indhold med kylling og grøntsager. Når vandet koger, smider du nudlerne i.
Lad begge dele simre v. høj varme. Når kyllingen har fået en 2-3 minutter på hver side, tages den af panden og skæres ud i tynde strimler. Det gør ikke noget at den ikke er helt tilberedt, det bliver den til sidst. Når du synes at dine grøntsager er tilstrækkeligt tilberedt, kan du begynde at tilføje nudlerne samt vandet det har kogt i. Jo længere tid du lader det simre, jo mere creamy bliver konsistensen og jo stærkere bliver smagen. De sidste fem minutter i wokken bliver i selskab med kyllingen. Herefter slukkes blusset og soltørrede tomater og rucola tilføjes.

Og ja, det ér billigere og mere kalorielet at købe en pk. yum yum nudler til en 5'er. Men vær' opmærksom på at det er "hvid" pasta. Ved at bruge grove nudler sikre du dig et mere stabilt blodsukker samt en længere mæthedsfornemmelse.
Velbekomme!




Protein
46 g.
Kulhydrat
60 g.
Fedt
20 g.
I alt
600 kcal.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar