fredag den 8. november 2013

Frikadeller med kidney beans



Jeg vil til hver en tid foretrække og anbefale hjemmelavet mad. Men jeg har også stor forståelse for folks præferencer. I dette tilfælde tænker jeg på protein, der i mange tilfælde bliver fyldt på tanken efter træning.
Personligt har jeg leget lidt med forskellige former for protein pulver til eksempelvis bagværk.
Protein pulver er et klart godt element  hvis man gerne vil opbygge muskelmasse. Er dette tilfældet, så skal du i energioverskud, dvs. at du skal egentlig indtage mere end du forbrænder i løbet af dagen. Derfor skal du foruden proteinet, også have rigeligt fedt, som er kroppens hovedenergikilde, samt kulhydrat for at stabilisere dit blodsukker.



Jeg har derfor smidt denne lille delle opskrift sammen. Proteinet er i både æg, svinekødet og ikke mindst bønnerne. Der er desuden også en smule fedt i kødet og ægget og gode kostfibre (kulhydrat) i bønnerne.

Vi forbinder tit svinekød med fed mad. Dette skyldes egentlig bare den fedtkant der sidder på kødet, undgår du dette, er kødet såmænd ganske magert.


400 g. svinekød 8-12 % fedt

180 g. kidney beans

1 æg.

100 g. hakket løg

+ salt, peber og krydderier som timian

1 spsk. Olie

2 spsk smør


Start med at hak løget. Skyl bønnerne fri fra lagen i en si og mos dem herefter. Så skal hele molevitten bare bakses sammen (pånær fedtstoffet) – det er nemmest at gøre med nallerne! Tril 20 lige store frikadeller. Har du god tid, er det en god idé at smide dem på køl i en halv times tid, så de lige får lov til at sætte sig lidt. Herefter skal de bare ha’ en masse kærlighed på panden i selskab med fedtstofferne.
Og ja, frikadeller skal steges i smør:)!!


Indhold pr. Delle:

 
Protein
6 g.
Kulhydrat
4 g.
Fedt
5 g.
I alt
75 kcal.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar