Den famøse blomkåls pizza har, nok til ingens overraskelse, også været forbi mit køkken.. et par gange!
Jeg var forleden lidt sent hjemme fra job. En kombination af stædighed og dovenskab gjorde, at jeg fik sammensat endnu et aftensmåltid, af hvad jeg lige kunne finde i forrådskammeret (bliver det køleskab aldrig fyldt op, må nogen snart tænke..)
Anyways, så endte jeg ud med at lave en lignende udgave af blomkåls pizzaen:
pizzabunden:
300 g. grøntsagsblanding fra frost (broccoli, gulerod og blomkål)
1 fed hvidløg
1 æg
3 æggehvider
fyld:
100 g. hytteost (1,5 % fedt)
70 g. kyllinge strimler (strimler der minder om dem i kan finde i salatbaren, findes på frost i dit lokale supermarked - eller ihvertfald bilka og fakta, er man så heldig, at have mulighed for at handle i METRO, så har de også en god portion dér -. Det er altså et billigere, hurtigere og nemmere alternativ! Især smart når man kun har sin egen mund at mætte)
60 g. løg
70 g. champignion
50 g. ærter
Jeg hev grøntsagsblandingen op fra frost og smed dem med æg og æggehvider, et fed hvidløg + lidt salt, direkte i blenderen. Så bredte jeg massen ud på en bageplade og bagte den i ca. 5 min. v. 220 grader. Så blev fyldet pyntet på, og pizzaen blev herefter bagt v. samme varme i et kvarters tid - (gi' den evt. de sidste par minutter v. grill, for at få lidt stegeskorpe).
Værsgo' - Low fat, high protein!
Protein
|
52 g.
|
Kulhydrat
|
33 g.
|
Fedt
|
10 g.
|
I alt
|
450 kcal.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar