fredag den 25. juli 2014

Melontini

Det er tilladt at varme op til weekenden, især fordi det er sommer og det er -delvist- godt vejr!
Der er altså ganske enkelt råd for afkøling - og alkohol !


Men først lidt tung viden om alkohol:
Alkohol er et toxisk stof, som til forskel for andre makronæringsstoffer (protein, kulhydrat og fedt) ikke har noget gøremål i kroppen, dog bliver det betegnet som det fjerde makronæringsstof, da det ikke går ind under nogle af de andre stoffer.
Alkohol bliver optaget direkte i maven (20%) og tarmen (80%), indtages alkohol derfor sammen med mad, kan det godt "forsinke" virkningen, da maven også skal bruge energi på at forbrænde de andre indtagede stoffer.
Det indleder også til at slå et slag for dagen derpå, hvor maven ofte hungre efter de fedtede og knap så sunde menuer. Det er en god ting, at give kroppen ro til at forbrænde det alkohol der nu er blevet indtaget, da indtagelsen af mad sætter kroppen i fokus på at forbrænde dette. Og det er altså disse dage hvor kiloene hurtigt kan nå at sætte sig, fordi man hurtigt kan have lidt for mange trælse stoffer i kroppen, og så er det at fedtet bliver lageret.

De kolde facs siger det næsten selv:


1 g. protein
4 kcal.
1 g. kulhydrat
4 kcal.
1 g. fedt
9 kcal.
1 g. alkohol
7 kcal.

Så som man nok kan se, kan man hurtigt indtage mange kalorier i form af alkohol, da indholdet ikke ligger langt fra de kalorier, der er i fedt.

Når alt dette så er sagt, så mener jeg ikke at man bør fraskrive sig retten alle de sjove ting såsom alkohol, dog er det en god ting er at være opmærksom på hvad der sker i kroppen, når alkohol indtages. Håndtering af det kan hurtigt have en indflydelse på din vægt :)

Men tilbage til opskriften (som er noget sundere end andre drinks, der nemlig udover alkoholen også tit indeholder en del tilsætningsstoffer og sukker)

Det du her skal bruge til to tørre ganer er:

1/4 cantaloup melon
8 cl. vodka
en stor håndfuld isterninger

Hele balladen blendes, serveres og drikkes relativt kort tid efter, da den fine skum på toppen hurtigt vil falde sammen.


Nyd den, og gør det med god samvittighed. Hvis det endelig skal være, så er der intet forgjort i en drink på 125 kcal.

Skål og god weekend :)

Indhold pr. stk.:


Protein
0,8 g.
Kulhydrat
12 g.
Fedt
0,2 g.
I alt
125 kcal.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar