Der er så mange gode elementer ved dette lille pizza-snegls-lignende alternativ, at det indbyder til en punktopstilling:
- Højt protein indhold (æg, skinke og hytteost)
- De grønne sager er udelukkende grove. Dvs. At de består af massere af kostfibre, der mætter godt.
- Lavt fedtindhold
- Kalorielet
- Billigt at lave !!!
- Meget idéel for paleo entusiasterne
- Kan bruges både som mellemmåltid, eller som supplement i et større måltid
- Yderst transportabel, og smager fremragende afkølet !
Der er altså ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i denne kreation. Og hæng jer endelig ikke for meget i de grøntsager jeg har brugt, men et godt råd er, at hold jer til de grove, knap så vandholdige, så den bette muffin har en chance for at holde sin form :)
200 g. grønkål (fra frost)
2 æg
3 æggehvider
100 g. gulerod
100 g. ærter
60 g. løg
100 g. hytteost
100 g. skinketern
10 g. chili
+salt, peter, basilikum og oregano
Jeg startede med at smide æggene i en blender med grønkål (direkte fra frost). Så hakkede jeg løg og chili, rev guleroden og blandede så hele massen sammen og fordelte dem ud i 12 lige store forme.
Bag v. 190 grader i bunden af ovnen i ca. 40 min.
Jeg har været fedtet med fedtet i denne ret. Derfor hang mine muffins fast i formene. Jeg anbefaler altså at man enten ta’r hvad der svare til en spsk. Olie og fordeler i formene -> svare til ca. 130 kcal. Ellers så brug muffinforme i papirs form).
Indhold pr. stk.:
Protein
|
5,75 g.
|
Kulhydrat
|
4 g.
|
Fedt
|
1,5 g.
|
I alt
|
50 kcal.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar