Jeg er stor fan af det italienske køkken. Og eftersom at diverse supermarkeder bugner med en masse spændende korn, kerner, ris og flager, tænkte jeg at det kunne være interessant at lave en risotto med hele spelt kerner. Der er nødvendigvis ikke noget galt med risottoris, men eftersom speltkernen er 100 % fuldkorn, vil den mætte mere og holde dig mæt i længere tid.
100 g. spelt kerner
150 g. æblemost
30 g. parmasan
30 g. soltørrede tomater
30 g. finthakket løg
100 g. ruccola
100 g. champignion
1 spsk. solsikkeolie (ca. 14 g.)
Tilberedningen:
Svits de hele spelt kerner i olien med løg i et par minutter.
Tilføj champignon og lad dem svitse med.
Tilsæt så vand og æblemost lidt af gangen, så kernerne har mulighed for at absorbere lidt væde af gangen (for at fremme processen kan du bruge kogt vand).
Riv og tilføj parmasan osten.
Bliv ved med at røre i retten til du synes den rammer den konsistens der passer dig. (For mig passer det ca. med en halv time).
Lige inden servering tilføjer du så soltørrede tomater og ruccola.
Smag til med salt og peber (husk at parmasan i forvejen er lidt saltet)
Protein
|
18 g.
|
Kulhydrat
|
103 g.
|
Fedt
|
33 g.
|
Indhold i alt
|
780 kcal.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar