tirsdag den 20. august 2013

Veggie roulade!




Denne lille sag er perfekt som tilbehør til whatever dit måltid består af. Eller som jeg har gjort på billedet; en lille skive på et stykke rugbrød og du har den perfekte frokost der er nem at medbringe på arbejde eller i skole!


Rouladen:

1 spsk. Vegetabilsk olie (ca. 14 g.)
500 g. gulerødder
200 g. løg
5 æg
2 æggehvider
+ salt og peber
Fyld:
100 g. spinat
200 g. skyr
Skræl gulerødderne, eller bare nøjes med at skyl dem hvis de er økologiske. Riv dem herefter og hak løgene fint. Kom olien i en varm gryde og sautér grøntsagerne i ca. 10 minutter til de er møre, husk at tilsætte salt og peber og stil dem herefter på køl.
Når de er ved og være nogenlunde kølet af, kan du så småt begynde og piske æggene. Kom æggehviderne i én skål og blommerne i en anden. Pisk de to masser til du har en tæt marengsmasse og en tyk æggesnaps. Vend så de to dele sammen med de afkølede grøntsager. Husk på ikke at være for voldsom, da vi gerne vil beholde den fine luft du har pisket i æggene :-)
Når massen er vendt sammen fordeles den ud på en bageplade så den fylder alt bagepapiret.
Stil den på nederste hylde i ovnen og bag den så v. 180 grader til den er gylden (ca. 20 – 30 min.)
Så snart den er ude af ovnen lægger du et stykke bagepapir over. Dampen får lov til at påvirke papiret således, at når du ”flipper” det, kan du lige så nemt pille det stykke bagepapir af, som massen er blevet bagt på.
Lad den herefter stå og køle af.
Du kan nu få lov til at være kreativ, og smøre rouladen med hvad end du nu har lyst til. Det kan være smøreost, hytteost eller en lille hjemme rørt dressing med en masse lækre urter. Jeg plejer at bruge skyr, da jeg har erfaret at den klæder rouladen godt med sin syrlighed. Herefter lægger jeg fint babyspinat blade på, side om side. Til sidst presser jeg let, så de sidder godt fast. Her er der igen mulighed for at være kreativ, alt salat kan bruges, men vær opmærksom på, at jo mere fyld du kommer på, jo svære er det at få stykkerne til at stå fint, når du skære dem ud.
Til sidst er der bare tilbage at rulle den fine roulade helt tæt hvorefter den pakkes ind i husholdningsfilm og sættes på køl.

Velbekomme!

Indhold for hele rouladen (12 skiver)


Protein

72 g.

Kulhydrat

78 g.

Fedt

42 g.

Indhold i alt

950 kcal.
Indhold pr. skive


Protein

6 g.

Kulhydrat

7 g.

Fedt

3 g.

Indhold i alt

80 kcal.



1 kommentar: