søndag den 25. august 2013

Et sundt alternativ til en English Breakfast



Har jeg nu været ude og slå til søren, så ligger jeg oftest set dagen derpå med en mave der knurre efter alt det man nok egentlig burde holde sig fra. Og trods man ikke nødvendigvis skal fraskrive sig retten til alt det usunde, så er det en god idé at give kroppen nogenlunde ro, til at bearbejde det alkohol man har indtaget. Så jo mere junk du fylder på tanken, jo længere tid vil det altså tage at skille sig af med det alkohol der flakker rundt i blodet.

DERFOR synes jeg det kunne være sjovt at finde et alternativ til en ellers ret så fedtet og farlig English Breakfast. Og mens i sidder derude med armene oppe over hovedet, så kan i samtidig glæde jer over protein indholdet i retten, som gør sin gavn i form af kalkunbacon, æg og bønner i særdeleshed.

Det I skal bruge er:


100 g. ærter
180 g. baked beans (svarende til ca. 1 dåse. Skyllet for alt der hedder sukker/tomatlage)
2 æg
1 æggehvide
100 g. tomat
65 g. kalkun bacon (3 skiver)

Du starter med at skylle indholdet i dåsen med baked beans i en si, til der ikke er mere tomatlage at ane. Så vender du dem med de grønne ærter og lader det stå og dryppe af i sien mens du smider kalkun bacon på en tør, varm pande. Kalkunen er egentlig forkogt, så det du skal bestræbe her, er bare at få en fin stegeskorpe på kødet. Pisk de to æg samt æggehviden sammen for at aktivere proteinet i æggene og vend det så stille rundt på en pande, til det når den konsistens du foretrækker. Husk salt og peber;-) Skær tomaterne ud, og så er der faktisk kun tilbage at anrette.





Protein

47 g.

Kulhydrat

53 g.

Fedt

17 g.

Indhold i alt

570 kcal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar