Det mit råd lyder på her er følgende:
- Størstedelen af din salat bør bestå af grove grøntsager (broccoli, blomkål mm.)
- Prioriter gode protein kilder så som bønner
- Vælg kød der ikke søber i fedtstof
- Udnyt muligheden for at få fisk og skaldyr, eksempelvis rejer
- Kartofler, ris, bulgur, couscos osv. skader absolut ikke. Men pas på at det ikke fylder mere end 2/5 af din portion. - vælg de grove af slagsen - de mætter mere!
- Top gerne af med en lille smule nødder. Men vær opmærksom på de salt, sukker og olie ristede
- Croutoner der kommer fra en pakke, har stortset ingen nærringsmæssig betydning udover de transfedtsyre som ofte er tilsat (ikke et tiltalende fedtstof), og så er det desuden hvidt brød. De smager egentlig heller ikke rigtig af noget. Så for mig, har det ikke rigtig noget med en salat at gøre. Er du pjattet med croutoner, så hold dig til en lille smule:)
- Og hvad med dressing? Er der en "light" dressing af en art, så vælg den. Men husk på, ikke at tage dobbelt portion, bare fordi den er light;) Og trods jeg anbefaler at man holder sig fra de "fedtede" sager, så vælg fedt du kan forholde dig til, en smule olivenolie indeholder umættede fedtstoffer, der er altså ingen grund til at være fedtforskrækket, bare man er opmærksom!
- Til sidst slår jeg gerne et slag for, at du er ude og købe færdiglavet mad. Gør måltiddet til en fest, forkæl dig selv, men ikke nødvendigvis i form af det usunde. Udnyt muligheden for at spæde din salat op med en masse spændende ting, som man ikke finder hjemme i dit eget køkken:)
Jeg starter som regel med, at tage en god portion broccoli og/eller blomkål, herefter lidt kylling (den der ikke ligger i marinade), så majs, ærter, lidt gulerod og agurk, en smule salatblade (jeg valgte lidt rucola idag). Jeg sluttede af med en lille smule syltede hvidløg, semi-dryed tomater, oliven og lidt ananas.
Derhjemme havde jeg en god olivenolie som toppede af med, yumm !
På billedet er der ca. 500 g. med et energiindhold på ca. (inkl. olivenolie):
Protein
|
28 g.
|
Kulhydrat
|
22 g.
|
Fedt
|
25 g.
|
Indhold i alt
|
430 kcal.
|
Indholdet er upræcist, da jeg ikke selv har tilberedt maden og vejet hver eneste element.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar