onsdag den 11. september 2013

Tomatsuppe




Tidligt på sommeren besluttede mine forældre sig for, at plante en lille tomatplante i deres højbed. Nu er der gået et par måneder, og planten har formået at brede sig ud over næsten halvdelen af bedet. Det indbyder selvfølgelig til et hav af lækre retter. Min fars kæreste lavede bl.a. en skøn tomatsuppe på sin fødselsdag, så jeg ville selvfølgelig forsøge mig i samme kategori :)
Jeg fik ca. 1 kg. tomater med hjem. De havde en svag orange farve, så jeg lod dem stå på køkkenbordet i et par dage, før jeg begav mig ud i suppen;


1 kg. tomater

100 g. løg

2 - 3 fed hvidløg (efter smag)

½ l. skummetmælk

En stor håndfuld basilikum

1 spsk. sukker

1 spsk. olivenolie

+ salt og peber

Kom olien i gryden og skru godt op for varmen. Hak løg og hvidløg og lad det svitse i olien mens du skære tomaterne ud i halve eller kvarte stykker, tilføj dem i gryden. Lad grøntsagerne svitse til tomaterne er godt smattet ud. Hak så basilikum og kom det i gryden sammen med mælk, salt, peber og sukker. Skrug ned for varmen, læg låg på og lad så suppen simre i en times tid.
Personligt er jeg ikke så god til "klumper" i maden. Derfor kørte jeg lige stavblenderen igennem suppen, inden servering.

I vil blive overrasket over, hvor meget smag man finder i så simpel en ret. Men husk, at prioriter årstidens grøntsager. Tomater tager sig sjældent bedst ud i vinterperioden fx.


Denne opskrift giver ca. 4 portioner

Protein
26 g.
Kulhydrat
100 g.
Fedt
19 g.
I alt
700 kcal.


pr. portion

Protein
6,5 g.
Kulhydrat
25 g.
Fedt
4,75 g.
I alt
175 kcal.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar