torsdag den 19. december 2013

Gulerodsboller



Så blev det tid til en ny omgang madpakkebrød. Og nu kom turen til den gode gængse gulerodsbolle. Dog i en krydderet version, der gør den lidt mere interessant at tykke i på farten, uden noget nødvendigt pålæg. Det er samtidig en fedtfattig bolle. Det eneste fedt der findes her, kommer fra æggeblommen som også indeholder en masse protein:)

800 g. hvedemel
300 g. gulerod
120 g. løg
2 æg
5 dl. lunkent vand
50 g. gær
1 spsk. salt
3 spsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret chili


Start med at opløse gæren i vandet. Tilføj så mel og rør dejen sammen til den er lind. Til sidst tilføjes æg, revet gulerod og løg, salt og basilikum.
Dejen stilles til hævning i en times tid hvorefter 16 ligestore boller klattes ud på to bageplader.
Ovnen tændes v. varmluft på 190 grader mens bollerne efterhæver i ca. 30 min. Hvor de efterfølgende bages i 40 min. til de har fået en let gylden farve.







Den færdigbagte bolle er en smule kompakt og klæg. De er derfor rigtig lækre lige at halvere og riste, inden de nydes i frokostpausen med, - mit foretrukne - philadelphia light, lidt grønt og en gang kyllingepålæg! mums!


indhold pr. bolle:

Protein
6,6 g.
Kulhydrat
41 g.
Fedt
1,25 g.
Indhold i alt
200 kcal.

2 kommentarer:

  1. Uuuh, lækre billeder :) HAPS, sådan en basse kunne jeg godt lige flænse! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kan nemt medbringe et par stykker til morgendagens kaffeslabberas!
      Der er dog intet som en CookieCrumble koldhævning <3

      Slet