onsdag den 15. januar 2014

Majspandekager

Jeg har fået en lille efterspørgsel på de majspandekager som jeg nævnte i gårsdagens indlæg.
Så den opskrift skal i selvfølgelig ikke snydes for !! :)




I dette tilfælde blev det til lidt røget laks, en dressing af pesto og hytteost, feldsalat, oliven, syltede rødløg, peberrod og tranebær. En drønlækker mundfuld.


Pandekager er en rigtig god måde at samle forskellige rester på. Jeg laver bevidst ofte dobbelt portioner til hovedmåltiderne, for så at have rester til et efterfølgende måltid. Både kød og grøntsager, det gør bare lige det hele en lille smule nemmere, og tidsbesparelse skal bestemt ikke undervurderes!:)



Opskriften her giver 4 pandekager og passer fint til et aftensmåltid til to personer.

30 g. hvedemel

1 æg
2 æggehvider
100 g. majs (optøet fra frost)
½ dl. skummetmælk
1 knsp. salt
20 g. olie

Start med at piske mel og mælk sammen, tilsæt herefter salt, det hele æg samt æggerhviderne. Til sidst røres majsene i massen. Fyr op for en pande v. medium varme, og brug ca. ½ tsk. olie pr. pandekage. Det handler bare om at den nemt skal kunne slippe igen.
Og det er såmænd bare det! :)


Er du vild med den søde smag fra majsene, men ikke så pjattet med klumperne i dejen, kan de nemt hakkes elller blendes.

Indhold pr. pandekage:

Protein
6 g.
Kulhydrat
9 g.
Fedt
7 g.
Indhold i alt
125 kcal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar