tirsdag den 11. marts 2014

Røræg m. æble og bacon



Hvor er det dejligt at vågne op til en blå himmel og fuglesang, især efter vinterens kolde, mørke mogener!

Det gør det ihvertfald nemmere at springe ud af sengen og give sig god tid til at få noget ud af morgenen. Der er ingen grund til at lade sig skræmme af bacon. De to skiver her indeholder nemlig det samme antal kalorier som eksempelvis en normal skive rugbrød ville gøre. Der er fedt i bacon ja, men fedt fungere også som en stor energikilde, ligesom de kostfibre som vi finder i kulhydraterne fra rugbrøddet. Og så lige lidt æble for at tilføje et lille frisk pift. Og hey, seks om dagen - ikke? :)

Det jeg brugte var:

3 æg
1 æble (mellem str.)
2 skiver bacon
+ salt og peber


Mens de to skiver bacon steger på panden, rives æblet og æggene piskes, hvorefter de to ting røres sammen med lidt salt og peber. Lad bacon tøre af på noget køkkenrulle og tilføj så æggemassen til panden. Mens æggene stille steger i baconfedtet, røres der konstant rundt i massen for at undgå stegeskorpe. Gør dette v. lav varme så æblet får lov til at mørne lidt.
-Nydes i den længe ventede morgensol. aaaahhhh... :)


 
Protein
25,5 g.
Kulhydrat
3,3 g.
Fedt
24,2 g.
I alt
370 kcal.


Synes du, at det lyder mærkeligt med kombinationen af bacon og æble? Så tænk på den gode gamle æble-flæsk! En velkendt ret i de fleste danske hjem.

Og sidst men ikke mindst, så bemærk indholdet af protein, som kommer hovedsageligt fra æggene, men også fra baconet. Kød indeholder altid meget protein, så det er udelukkende grundet den begrænsede mængde der gør, at "kun" 6 g. protein kommer herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar