Æblegrød møder havregrød med snerten af jul! Et skønt lille alternativ til den gode gamle havregrød - Som man altså gerne må spise året rundt - ihvertfald nok så længe jeg har vagten:) Bidrager helt sikkert til en god start på dagen!
Det du skal bruge er:
30 g. havregryn
100 g. æble (ca. ét alm. str.)
200 g. skummetmælk
15 g. honning
15 g. hasselnødder
20 g. skyr 0,2 %
1-2 spsk. kanel (alt afhængig af hvor meget du foretrækker kanel skal sparke igennem)
1 knsp. salt
+ lidt vand
Skyl æblet og riv det herefter på et rivejern. Bevar gerne skrællen derpå, da det indeholder nogle gode kostfibre. Kom det så op i en lille kasserolle med mælk, havregryn, honning, kanel og en knsp. salt. og lad det simre ved lav varme i 10 - 15 min. mens du røre i den. tilsæt gerne lidt vand undervejs.
Mens du har øjnene på grøden kan du smide hasselnødderne på en tør, varm pande, og rist dem i omkring ét minuts tid, til de har taget lidt farve. vikle dem ind i noget bagepapir eller et klæde og knus dem let med bagsiden af panden.
Så snart æblet er kogt helt mørt og grøden rammer den konsistens du foretrækker, er den klar til servering. Top af med en klat skyr og de ristede hasselnødder.
Protein
|
16 g.
|
Kulhydrat
|
60 g.
|
Fedt
|
11 g.
|
Indhold i alt
|
410 kcal.
|
Undlader du skyr og hasselnødder rammer din grød omkring de 300 kcal.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar