Vi skal have omkring 200 - 300 g. fisk og fiskepålæg om ugen, jeg mener endda jeg har hørt lidt hvisken i krogene om, at anbefalingerne for indtagelsen af fisk muligvis bliver sat op her til efteråret. Fisken indeholder nogle gode umættede fedtstoffer, samt en masse protein. Det skader altså ikke, at spise godt med fisk!
Personligt er jeg stor fan af røget ørred, og det kommer sig især af disse årsager:
- Det er røget og kræver derfor ingen yderligere tilberedning. Hvilket er perfekt hvis ikke du har alt for god tid til, at smide et måltid sammen.
- Du kan med god samvittighed sige at du har fået fisk, samt de gode næringsstoffer som fisk indeholder.
- Fås i stort set alle supermarkeder
- Koster omkring 15 kr. for én pk. med 80-100 g.
Jeg er nu altså også glad for mine rugbrødsmadder. Her er derfor et lille eks. på hvordan en frokost med røget ørred kunne se ud. Ikke noget fancy, men hurtigt, nemt og lækkert og liiige til stoppe i ma'kassen!
Det jeg brugte til mine "højbelagte" madder var følgende:
160 g. grovgod rugbrød (4 skiver)
30 g. philadelphia light
80 g. røget ørred
+ salat, tomat, forårsløg, lidt kapers, salt og peber
Jeg bruger grovgod rugbrød fra aldi af de to simple årsager; det er kalorielet og billigt. Én skive indeholder kun 80 kcal.
Der er desuden mange kalorier i form af fedt at spare ved at vælge light flødeost, istedet for smør.
Protein
|
32 g.
|
Kulhydrat
|
74 g.
|
Fedt
|
8 g.
|
Indhold i alt
|
500 kcal.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar